Services

H bioanalysislab προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στόχος της ανάλυσης τροφίμων είναι η διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων και η ανάλυση όλων των πιθανόν κίνδυνων που εμπεριεχονται σε ένα τρόφιμο και ειναι δυνατον να εγκυμονουν κινδυνους για την υγεια του καταναλωτη. Οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής τροφίμων και αφορουν χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά (φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα. Για τον λογο αυτο στο εργαστηριο μας πραγματοποιουνται οι παρακατω αναλυσεις:

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΡΟΥ

Απο τι μολυνεται το νερο; Το νερο μολυνεται σε ολη την διαδρομη του, κυριως απο Χημικά, Υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, Διαρροές δικτύων αποχέτευσης, Αστικά απόβλητα,Φυτοφάρμακα,Λιπάσματα, Μικρόβια – βακτηρίδια, ολα αυτα υποβαθμιζουν την ποιοτητα του νερου και μπορουν να προκαλεσουν διαφορες ασθενειες και δηλητηριασεις. Στις μερες μας το καθαρο νερο αποτελει απαραιτητη προυποθεση διοτι επηρεαζει αμεσα την υγεια του καταναλωτη και εμμεσα την ποιοτητα των καλλιεργησιμων τροφιμων που παραγονται και καταναλωνονται.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ο συγχρονος βιομηχανικος τροπος ζωης εχει οδηγησει στην αυξηση των παραγωμενων λυματων και αποβλητων(στερεων και υγρων) με σοβαρες επιπτωσεις στο περιβαλλον. Κύριες πηγές προέλευσης των υγρών αποβλήτων είναι τα οικιακά, τα αστικά και τα βιομηχανικά απόβλητα ενω στα στερεα αποβλητα περιλαμβανονται τα αστικά απορρίμματα, τα βιομηχανικά απορρίμματα,  τα απόβλητα κτηνοτροφικών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα απόβλητα των ορυχείων και των μεταλλείων, τα νοσοκομειακά απορρίμματα κ.α.  Για την προστασια του περιβαλλοντος και του καταναλωτη επιβαλλεται ο ελεγχος των αποβλητων.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Οι εδαφολογικες αναλυσεις ειναι απαραιτητο εργαλειο για τους παραγαγωγους και γεωπονους κυριως για την επιλογη της καλλιεργιας, την εξασφαλιση της μεγαλυτερης δυνατης αποδοσης στην παραγωγη προιοντων, την ορθολογικη και οχι ασκοπη χρηση των λιπασματων και την προστασια του περιβαλλοντος.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ελαιολαδο λογω των θρεπτικων και βιολογικων ιδιοτητων του αποτελει βασικο συστατικο στην διατροφη μας, διοτι ειναι πλουσιο σε βιταμινη Ε μονοακορεστα λιπαρα οξεα και αντιοξιδοτικες του ουσιες. Ο ελεγχος των ποιοτητικων χαρακτηριστηκων  και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολαδου οδηγει στην κατηγοριοποιηση του σε εξτρα παρθενο ελαιολαδο με τελειο αρωμα και γευση και οξυτητα που δεν ξεπερνα το 0,8% το οποιο το κατατασει  στην κορυφη της πυραμιδας,σε παρθενο ελαιολαδο που η γευση του ειναι ευχαριστη και η οξυτητα του κυμαινεται απο 0,9% εως 2%, σε κοινο παρθενο με οξυτητα απο 2.1%-3.3% , σε ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε πυρηνέλαιο κ.α.

Στο ελαιολαδο πραγματοποιουνται εξειδικευμενες αναλυσεις οπως:

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

Το γαλα και τα γαλακτοκομικα αποτελουν την κυρια πηγη ασβεστιου καθως περιεχουν πανω απο το 80% του συνολικου ασβεστιου που ειναι απαραιτητο μιας ισορροπημενης διατροφης .Οι πρωτεινες, οι υδατανθρακες, οι βιταμίνες, το ασβεστιο και ο φωσφορος  που περιεχονται στο γαλα και στα παραγωγα του ειναι απαραιτητα θρεπτικα στοιχεια για την δημιουργια και διατηρηση ενος γερου οργανισμου.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΤΩΝ – ΟΙΝΟΥ

Το εργαστήριο μας με την  άριστη γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών του οινου διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία  για την αναλυση σε ολα  τα στάδια της παραγωγής οίνου, από τη διαδικασία του τρύγου εως και την εμφιάλωση του οίνου. Παρέχουμε υψηλης ποιοτητας υπηρεσιες με εξατομικευμένο και εξειδικευμένο χαρακτήρα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

 

Σήμερα η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της χώρας. Πλέον η άσκηση της κτηνοτροφίας, απαιτεί διαρκή και άμεση υποστήριξη από επιστήμονες (γεωπόνους ζωϊκής παραγωγής και κτηνιάτρους). Οι ζωοτροφες υψηλων προδιαγραφων συμβαλουν αποτελεσματικα τοσο στην αύξηση τον αριθμού των ζώων όσο και στην αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης των ζώων σε προιοντα.