Αναλύσεις Τροφίμων


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στόχος της ανάλυσης τροφίμων είναι η διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων και η ανάλυση όλων των πιθανών κινδύνων που εμπεριέχονται σε ένα τρόφιμο και είναι δυνατόν να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή. Οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής τροφίμων και αφορούν χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά(φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα.

Για τον λόγο αυτό στο εργαστήριο μας πραγματοποιούνται οι παρακάτω αναλύσεις:

Χημικές αναλύσεις τροφίμων

  • Πρωτεΐνες
  • Λιπαρά
  • Υδατάνθρακες
  • Σάκχαρα
  • Ενέργεια
  • Εδώδιμες ίνες
  • Βιταμίνες
  • Υγρασία
  • Τέφρα

Μέταλλα

  • Ασβέστιο(Ca)
  • Μαγνήσιο(Mg)
  • Κάλιο(K)
  • Νάτριο(Na)

Βαρέα μέταλλα

  • Κάδμιο(Cd)
  • Κοβάλτιο(Co)
  • Νικέλιο(Ni)
  • Υδράργυρος(Hg)
  • Κασσίτερος(Sn)
  • Αρσενικό(As)
  • Χρώμιο(Cr)
  • Μαγγάνιο(Mn)
  • Ψευδάργυρος(Zn)
  • Μόλυβδος(Pb)
  • Χαλκός(Cu)

Λοιπές αναλύσεις

  • Μικροβιολογικές ανάλυσεις
  • Αφλατοξίνες Μ1,Μ2
  • Αφλατοξίνες B1,B2,G1,G2
  • Συντηρητικά(σορβικό, βενζοϊκό, θειώδες οξύ, προπιονικό)
  • Οργανικά τοξικά(νιτροσαμίνες, διοξίνες, ακρυλαμίδιο, ισταμίνη)
  • Υπολείμματα φυτοπροστατευτικών ουσιών