Αναλύσεις Λαδιών


ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ελαιόλαδο λόγω των θρεπτικών και βιολογικών ιδιοτήτων του αποτελεί βασικό συστατικό στην διατροφή μας, διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών  και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου οδηγεί στην κατηγοριοποίηση του σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τέλειο άρωμα και γεύση και οξύτητα που δεν ξεπέρνα το 0,8% το οποίο το κατατάσσει  στην κορυφή της πυραμίδας, σε παρθένο ελαιόλαδο που η γεύση του είναι ευχάριστη και η οξύτητα του κυμαίνεται από 0,9% έως 2%, σε κοινό παρθένο με οξύτητα από 2,1%-3,3% , σε ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε πυρηνέλαιο κ.α.

Στο εργαστήριο μας εκτελούμε τις παρακάτω αναλύσεις:

  • Οξύτητα
  • Αριθμός υπεροξειδίων
  • Κ232
  • Κ270
  • ΔΚ
  • Προφίλ λιπαρών οξέων
  • Προφίλ στερολών
  • Υγρασία
  • Αριθμός ιωδίου
  • Αριθμός σαπωνοποίησης
  • Ασαπωνοποίητα
  • Αντιοξειδωτικά
  • Τριγλυκερίδια
  • Διγλυκερίδια
  • Κηροί