ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Το ελαιόλαδο λόγω των θρεπτικών και βιολογικών ιδιοτήτων του αποτελεί βασικό συστατικό στην διατροφή μας, διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου οδηγεί στην κατηγοριοποίηση του σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τέλειο άρωμα και γεύση και οξύτητα που δεν ξεπέρνα το 0,8% το οποίο το κατατάσσει στην κορυφή της πυραμίδας, σε παρθένο ελαιόλαδο που η γεύση του είναι ευχάριστη και η οξύτητα του κυμαίνεται από 0,9% έως 2%, σε κοινό παρθένο με οξύτητα από 2,1%-3,3% , σε ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε πυρηνέλαιο κ.α.
Στο εργαστήριο μας εκτελούμε τις παρακάτω αναλύσεις: