Υπηρεσίες

Το εργαστήριο ΒIOANALYSIS LAB προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Στόχος της ανάλυσης τροφίμων είναι η διασφάλιση ποιότητας των τροφίμων και η ανάλυση όλων των πιθανών κινδύνων που εμπεριέχονται σε ένα τρόφιμο και είναι δυνατόν να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή. Οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής τροφίμων και αφορούν χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις σε νωπά(φρέσκα) και τυποποιημένα τρόφιμα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΑΡ.1076

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΕΡΟΥ

Από τι μολύνεται το νερό; Το νερό μολύνεται σε όλη τη διαδρομή του, κυρίως από χημικά, υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων, διαρροές δικτύων αποχέτευσης, αστικά απόβλητα, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, μικρόβια – βακτηρίδια. Όλα αυτά υποβαθμίζουν την ποιότητα του νερού και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες και δηλητηριάσεις. Στις μέρες μας το καθαρό νερό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση διότι επηρεάζει άμεσα την υγεία του καταναλωτή και έμμεσα την ποιότητα των καλλιεργήσιμων τροφίμων που παράγονται και καταναλώνονται.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Ο σύγχρονος βιομηχανικός τρόπος ζωής έχει οδηγήσει στην αύξηση των παραγόμενων λυμάτων και αποβλήτων(στερεών και υγρών) με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κύριες πηγές προέλευσης των υγρών αποβλήτων είναι τα οικιακά, τα αστικά και τα βιομηχανικά απόβλητα ενώ στα στερεά απόβλητα περιλαμβάνονται τα αστικά απορρίμματα, τα βιομηχανικά απορρίμματα, τα απόβλητα κτηνοτροφικών και γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τα απόβλητα των ορυχείων και των μεταλλείων, τα νοσοκομειακά απορρίμματα κ.α.  Για την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή επιβάλλεται ο έλεγχος των αποβλήτων.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ

Οι εδαφολογικές αναλύσεις είναι απαραίτητο εργαλείο για τους παραγωγούς και τους γεωπόνους κυρίως για την επιλογή της καλλιέργειας, την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής απόδοσης στην παραγωγή προϊόντων, την ορθολογική και όχι άσκοπη χρήση των λιπασμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ελαιόλαδο λόγω των θρεπτικών και βιολογικών ιδιοτήτων του αποτελεί βασικό συστατικό στη διατροφή μας, διότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου οδηγεί στην κατηγοριοποίηση του σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τέλειο άρωμα και γεύση και οξύτητα που δεν ξεπερνά το 0,8% το οποίο το κατατάσσει στη κορυφή της πυραμίδας, σε παρθένο ελαιόλαδο που η γεύση του είναι ευχάριστη και η οξύτητα του κυμαίνεται από 0,9% έως 2%, σε κοινό παρθένο με οξύτητα από 2,1%-3,3%, σε ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε πυρηνέλαιο κ.α.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου καθώς περιέχουν πάνω από το 80% του συνολικού ασβεστίου που είναι απαραίτητο μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, οι βιταμίνες, το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχονται στο γάλα και στα παράγωγά του είναι απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τη δημιουργία και διατήρηση ενός γερού οργανισμού.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΤΩΝ – ΟΙΝΟΥ

Το εργαστήριο μας με την  άριστη γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών του οίνου διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία  για την ανάλυση σε όλα τα στάδια της παραγωγής οίνου, από τη διαδικασία του τρύγου έως και την εμφιάλωση του οίνου. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με εξατομικευμένο και εξειδικευμένο χαρακτήρα σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Σήμερα, η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς παραγωγικούς τομείς της χώρας. Πλέον, η άσκηση της κτηνοτροφίας, απαιτεί διαρκή και άμεση υποστήριξη από επιστήμονες(γεωπόνους ζωικής παραγωγής και κτηνιάτρους). Οι ζωοτροφές υψηλών προδιαγραφών συμβάλλουν αποτελεσματικά τόσο στην αύξηση του αριθμού των ζώων όσο και στην αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης των ζώων σε προϊόντα.